top of page
lichtgevende elfjes_edited.png

Teacher Plants en Fungi

ONTDEK WAT PLANTEN & PADDESTOELEN

ONS KUNNEN LEREN

'Kiezen voor Teacher Plants & Fungi is kiezen voor de 'Heiligheid van het Leven'

'.... Elk deel van deze Aarde is heilig voor mijn mensen. Elke glinsterende dennennaald, elk zandstrand, elke mist in de donkere wouden, elke open plek, elk zoemend insect is heilig in de herinnering en ervaring van mijn mensen... Alle dingen delen dezelfde adem.

... Dit weten wij: de Aarde behoort niet toe aan de mens. De mens behoort aan de Aarde toe. Dit weten wij: alles hangt samen zoals het bloed dat een familie verbindt. Alles hangt met alles samen. Wat er met de Aarde gebeurt, gebeurt met de kinderen van de Aarde. De mens heeft het web van het Leven niet geweven; hij is slechts één draad ervan. Wat hij het web aandoet, doet hij zichzelf aan.'

Opperhoofd Chief Sealth (1854)

MEDICINALE CANNABIS

Gelukkig kruipt de cannabis steeds meer uit de 'taboehoek'. We beginnen ons weer te herinneren dat het een medicijn is voor een heel breed palet aan kwalen van kanker tot auto-immuunproblemen en slaapproblemen, maar ook epilepsie en huidproblemen. Uit archeologisch onderzoek is gebleken dat gebruik van cannabis terug gaat naar 5000 BC. Aangezien de vondsten zijn gedaan op een heilige begraafplaats, wordt aangenomen dat het om ritueel gebruik ging waarbij contact werd gemaakt met een 'andere wereld',

één die ook deel uit maakt van de onze en ons ten dienste staat.

MAGIC FUNGI

Ondanks dat het een vergeten Rijk is in ons deel van de wereld, winnen ook de paddenstoelen aan populariteit. Naast dat steeds meer bekend wordt van de medicinale werking van oa. Lion's Mane, Reishi, Chaga, Elfenbankje, Cordyceps maar ook de Champignon en Oesterzwam. Wordt ook de psilocybine houdende paddestoel steeds vaker ingezet in de reguliere geneeskunde: bijvoorbeeld bij de behandeling van ernstige depressies (guided tripping). Microdosing gedurende 6-8 weken brengt ook veel belovende resultaten.

NEED FOR GUIDANCE

Mijn vrouw is patholoog en onderstreept de noodzaak om begeleiding te zoeken wanneer besloten wordt om producten als medicinale cannabis en paddenstoelen te gaan gebruiken. Aspecten als oa. indicaties, contra-indicaties op basis van de voorgeschiedenis en de combinatie met andere medicijnen, kwaliteit van de producten, integratie van bevindingen bij 'microdosing' of 'guided tripping' en bijsturing van dosering vragen om expertise. Die expertise is bij ons in huis. Wij werken daarbij samen met andere experts op dit gebied.

bottom of page