top of page
lichtgevende elfjes_edited.png

Medicinale Paddestoelen
Je vindt ze ook in de keuken!

Vraag je eens af waarom paddenstoelen geen onderdeel zijn onze reguliere geneeskunde én jouw dieet om jezelf gezond te houden. Ga op onderzoek uit. Lees! Verdiep! uit nieuwsgierigheid omdat je wéét dat er ook een andere wereld is. Een wereld met een veel grotere intelligentie dan wij nu kunnen bevroeden; een wereld vol magie die antwoorden brengt die wij missen in onze gezondheidzorg; het Rijk van de paddenstoelen.

Vraag jezelf af: hoe kan het dat het aantal zieke mensen in Nederland, maar ook in de buurlanden blijft stijgen; dat er sprake is van een epidemie aan kanker? Stel vragen en ga op onderzoek uit! De antwoorden zijn te vinden; alleen als je jezelf voorneemt ze te willen vinden. Wij lichten hier een tikje van de sluier op.

Ontdekking van 'het vergeten Rijk'

Via het boek 'Antikanker' van inmiddels wijlen Dr. David Servan Schreiber, mochten mijn vrouw en ik ontdekken dat paddenstoelen ook zeer heilzame eigenschappen hebben, waaronder een zeer sterke antikanker werking; zelfs degenen die we in de culinaire wereld als shii-take en champignons. Langzamerhand werd ons beeld van dit vergeten Rijk steeds kleurrijker en interessanter, met de bijkomende wetenschap dat de paddenstoelen in de traditionele chinese geneeskunde (TCM) een prominente rol spelen in de behandeling van kanker en andere aandoeningen. Paul Stamets deed daar met zijn film 'Fantastic Fungi' en zijn boek 'Growing Gourmet & Medicinal Mushrooms' nog een schepje bovenop en dat was voor mijn vrouw en mij de welbekende doorslaggevende druppel om ons daadwerkelijk serieus te gaan bezighouden met het kweken en zoeken van paddenstoelen. Er zijn maar weinig Nederlandse medici die zich wagen aan het voorschrijven van paddenstoel preparaten voor diverse (oncologische) aandoeningen. Een medische held van ons beide, die zijn nek wel uitsteekt, en een uitermate diepgaande wetenschappelijk kennis heeft van de werking van paddenstoelen is Peter van Ineveld. Klik op de link om zijn website te bezoeken om van hem te leren. Hij heeft ook een prachtig boek geschreven over medicinale paddenstoelen

Als ondersteuning van ons immuunsysteem gebruiken wij zelf afwisselend poeders van zelf gevonden Chaga en Elfenbankjes en zelfgekweekte Reishi Red. Verder hebben wij ons gelaafd aan heerlijke zelfgekweekte en zeer culinair verantwoorde Lion's Mane (combinatie van kip textuur met kreeft smaak) en diverse Boleten die wij op de Gasterense Duinen hebben gevonden. Wat een rijkdom biedt de natuur ons. Als je nieuwsgierig bent geworden, klik dan op deze link om meer te leren over de werkzaamheid van bovengenoemde paddenstoelen. Voorts gebruiken wij als ondersteuning van onze concentratie en het geheugen een vloeibaar lion's mane preparaat van Naja Forest.

Psychoactieve Paddestoelen
Taste the Magic

Als kind ging ik - Gregor - in de late zomer samen met mijn buurvrouw paddenstoelen zoeken in het bos; dat was in de DDR heel gewoon. We zochten er cantharellen, eekhoorntjesbrood en diverse boleten. Echt heel lekker! Ik kwam dan ook op plekken in het bos die ik niet kende en ik vond het echt superleuk. Pas in 2007 maakte ik contact met de andere kant van paddenstoelen via het boek van Ton Lemaire; 'Godenspijs of duivelsbrood, op het spoor van de vliegenzwam'. Vanuit de antropologie onderzoekt Ton welke cultuurhistorische rol de vliegenzwam speelde in de ontwikkeling van de mensheid vanwege haar bewustzijnsverruimende vermogens. Bekend is dat deze paddenstoel nog steeds gebruikt worden door Siberische sjamanen om in trance te komen en zo de geesten te ontmoeten. Dit laatste is niet alleen weggelegd voor de medicijnmannen; hedentendage kan ook de 'normale mens' een relatie aangaan met deze natuurwondertjes. In magic fungi zit psilocybine, en dat kan op een veilige manier worden ingenomen in lage dosering (0,15 - 0,25 mg). Je spreekt dan van microdosing. Je kan dan volkomen normaal functioneren maar de wereld komt op een subtiele manier anders binnen. Er worden andere connecties gelegd en daarmee ontstaan ook andere inzichten. Lees hierover meer bij guidance.

Guided tripping is ook mogelijk. Dan worden hogere doseringen gebruikt en is één op één begeleiding noodzakelijk. Een positief bericht uit de psychiatrie: het UMCG kopt met een artikel: 'behandeling met paddo’s biedt hoopgevend resultaat tegen depressie'. Belangrijke kanttekening is dat professionele begeleiding essentieel is vanwege het feit dat een ernstige depressie vaker vergezeld wordt door suïcidale gedachten en er bij enkele patiënten in de onderzoeksgroep een toename bleek van deze gedachten. Ga dus niet zelf experimenteren met psilocybine houdende paddenstoelen, maar zoek hulp bij een psychiater of gespecialiseerde hulpverlener die je hierbij kan begeleiden.

elfje op naakt op paddenstoel_edited.jpg
bottom of page