top of page
Image by Shubham Dhage

Aandachtsgebieden

Shakespeare.jpg

Performance

All the world's a stage, and all the men and women merely players: they have their exits and their entrances; and one man in his time plays many parts, his acts being seven ages.

High Performance Hypnosis
Het verbeteren van SPORT PRESTATIES

Gerapporteerde voordelen van werken met hypnose in het sportdomein betreffen 'meer kracht, verbeterde coördinatie en prestaties in een variëteit van fysieke skills'.

Geleide visualisaties waarmee ik jou tijdens de hypnose begeleid helpt jou om je te kunnen voorstellen wat je moet doen om te winnen. Het helpt je beelden te creëren van situaties die hiervoor nodig zijn. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van jouw persoonlijke woorden, beelden en percepties en gevoelens omtrent hetgeen jij wilt bereiken. We zoeken samen naar woorden en beelden die achtergrondruis en externe afleidingen kunnen doen afnemen en het gevoel van flow doen toenemen. Je krijgt een verbeterde waarneming van jouw lichaam en je gaat begrijpen waar jouw 'performance blocks' zitten. Jouw zelfvertrouwen krijgt een boost door het genereren van succesbeelden ['seeing is believing']. Ik daag je uit beelden op te roepen van voor jou eerder onmogelijk lijkende prestaties. 'Ik kijk uit naar jouw resultaten'.

William Shakespeare

As you like it

Hypnose bij Stress
Ontdekken van onderliggende Angsten

The_Three_Witches_in_Macbeth.jpg

“Fair is foul, and foul is fair ~ Hover through the fog and filthy  air.”                                                                       

William Shakespeare

MacBeth

Fast Fobia Cure is een techniek ontdekt door Bandler in de begintijd van NLP, door mensen te modelleren die zonder therapie van hun fobie af zijn gekomen. Hij maakte de door hen onbewust gebruikte strategie zichtbaar. Het is een snelle en gemakkelijke techniek die bij allerlei soorten fobieën kan worden toegepast zonder dat een extreme emotionele respons wordt getriggerd. Denk aan behandeling van beelden zoals: post-traumatische stress disorder (PTSD), traumatische herinneringen, sterke over-emotionele reacties, depressie, angsten en specifieke fobieën etc. 
Middels deze techniek geef je jouw lichaam het signaal te stoppen met denken/ervaren dat je nog werkelijk in het trauma/die emotie zit. Het stopt re-traumatisatie; oude herinneringen worden losgelaten en je kan door met je leven op een positievere en uitbundiger manier. 
'Ik kan jou laten ervaren hoe simpel het is'.

Hypnose bij Slaapproblemen
Samen Ontdekken wat jou Wakker houdt


“Innocent sleep. Sleep that soothes away all our worries. Sleep that puts each day to rest. Sleep that relieves the weary laborer and heals hurt minds. Sleep, the main course in life's feast, and the most nourishing.”

William Shakespeare

MacBeth

Voor dit onderdeel put ik grotendeels uit eigen ervaring en die van mijn vrouw.  Slaapproblemen hebben een signaalfunctie en ik zie het als een uitdaging om samen met jou uit te pluizen waar dit signaal naar wijst. Meestal is de grooste gemene deler der oorzaken een gemis aan basisveiligheid. Je kan pas lekker slapen als je je helemaal veilig voelt; of dat jij de perceptie hebt dat de wereld veilig is. Uiteraard spelen ook leefstijlfactoren een grote rol; een onderliggend probleem kan multifactorieel zijn en dat is het vaak ook. Ik weet hier inmiddels behoorlijk wat van af door de vele gesprekken met mijn vrouw, die medisch specialist is en zich naast haar huidige werk als patholoog ook intens verdiept heeft in de oorzaken maar ook de oplossingen voor slaapproblematiek. Een belangrijk en zeer succesvol natuurlijk hulpmiddel is bijvoorbeeld CBD. Meer informatie hierover vindt je onder het tabblad Teacher Plants & Fungi.

Ik heb een geheel eigen wijze ontwikkeld om slaapproblemen te benaderen. Hiervoor maak ik ook gebruik van mijn ervaring als docent yoga, meditatie en ademhalingstechnieken, de gesprekstechnieken als filosoof (het socratisch vraaggesprek) en hypnotherapeut en de waardevolle bronnen uit de natuur die ik als ervaringsdeskundige met 'slaapproblemen' heb mogen aanboren.

Het belangrijkste inzicht wat ik heb mogen leren was dat ik ten allen tijde vertrouwen mocht hebben in mijzelf; in dat wanneer ik luisterde naar de signalen die mijn lichaam mij gaf, de gezonde slaap weer terug zou keren. 'Ik ga jou leren weer te luisteren naar de signalen van jouw lichaam.'

Laten we Samenwerken

Neem contact met mij op als je nieuwsgierig bent geworden naar wat ik voor jou kan betekenen

  • LinkedIn
  • Instagram

Dankjewel voor jouw bericht

bottom of page