top of page

Jouw QHHT voorbereiding

'All things are ready, if our mind be so'

Shakespeare ~ Henry V

Formuleer jouw intentie

Waarom wil je de QHHT reis eigenlijk?

Een tikkeltje inspiratie nodig?

Schrijf jouw vragen op

Formuleer 10-15 vragen voorafgaand aan de QHHT reis en neem deze mee. Deze vragen worden voorafgaand in het kennismakingsgesprek besproken en tijdens de hypnose voorgelegd aan jouw onderbewustzijn. Denk aan vragen met betrekking tot fysieke klachten, karmische vragen of levensvragen als 'wat is mijn missie hier op aarde?'. 

Alvast een beetje oefenen met
het kietelen van het creatieve deel van jouw geest 

out_of_box_logo.jpg

DENK

Thinking OUT of the BOX

Iedereen kán het, onze geest heeft deze mogelijkheid. Jammergenoeg blijven we desondanks in ons dagelijks leven massaal in de BOX zitten; met alle gevolgen (ziekten ed.) van dien. We geloven dat we daar veilig zijn. Het is bekend. 'Daarbuiten' is er een wereld die je niet kent. Ze is onverkend en compleet nieuw. Vol met nieuwe ideeën, oplossingen en concepten dus. Die zaken hebben we nu juist nodig om antwoorden te vinden op de vragen, challenges of problemen die we hebben. Tijdens de sessie maken we juist van dat deel van jouw geest gebruik wat creatief is en de beelden en herinneringen bevat. En daarvoor moet er de bereidheid zijn om je over te geven aan wat jouw onderbewustzijn, jouw Hogere Zelf, jou te vertellen heeft. Te vertrouwen op die 'wereld' daarbuiten en die gaan verkennen. Om vervolgens datgene wat we daar ontdekken, die levens veranderende ervaring, toe te laten en er op te vertrouwen. Jouw onderbewustzijn praat eigenlijk al heel lang tegen je, maar je zou kunnen zeggen dat we ons hiervoor hebben afgeschermd door wat er zich allemaal buiten ons afspeelt. Deze ervaring leert jou weer te luisteren en te vertrouwen op de stem van jouw onderbewustzijn. Wat een geschenk geef je jezelf daarmee. Een geschenk van het Leven om werkelijk te kunnen Leven; en via dat pad jouw ongekende vermogens te ontdekken. Om te ontdekken wie en wat jij werkelijk bent en wat jouw missie is op deze planeet.

Professor Giovanni Corazza, is creatief denker,  onderzoeker en oprichter van het Marconi Institute for Creativity. Hij geeft handvatten voor het stimuleren van creatief denken (filmpje ca. 13 minuten)

Einstein.jpg

Bekwaam je in VISUALISEREN

Wederom, iedereen kan goed leren visualiseren. Tijdens visualiseren train je je voorstellingsvermogen door je gedachten (dromen/doelen) om te zetten naar beelden. Op deze manier verandert er daadwerkelijk iets in jouw brein; er ontstaan nieuwe neurale paden. Essentieel om te weten is dat ons onderbewustzijn geen onderscheid maakt tussen echte acties en ingebeelde acties. Een visualisatie van een gewenste actie betekent dus voor jouw brein dat het daadwerkelijk nu plaatsvindt. Een mooi voorbeeld is het placebo-effect. Tijdens visualiseren maak je ook gebruik van hetzelfde deel van je brein waar je creativiteit zich bevindt. Wordt je beter in visualiseren, dan train je dus ook het creatieve deel van je geest. Een aantal beelden die vaak terugkomen bij visualisaties zijn: het in- en uitademen van wit licht, een bloem die zich opent en sluit, of een bepaalde plek waar je je thuis en veilig voelt, of voor jou de mooiste plek op aarde. Het is belangrijk dat het beeld een sterk waarneembaar positief gevoel oproept. Denk na over wat je ziet en hoe je je voelt op dat moment. Hoe meer details je waarneemt; hoe duidelijker het beeld, hoe beter! Probeer het beeld zo lang mogelijk vast te houden. Alles valt en staat met training; hoe vaker je het doet, hoe meer vaardigheid je ontwikkelt. 

Om je te helpen jouw visualisatievermogen te trainen zijn hieronder een aantal tips:

1. maak gebruik van een geleide meditatie (zie video)

2. maak een visionboard

3. neem de tijd om jouw doelen in te beelden en te beschrijven

Pas je Leefstijl 'tijdelijk' aan

Ease your Brain and Body

Alpha-golven stimulerende muziek

Laat de koffie een paar dagen staan... dit is waarom

Koffie activeert het brein, wat op het EEG zichtbaar wordt als een toename in Bèta-golven (12-18 Hz). Dat zijn snelle hersengolven die optreden wanneer je alert en actief bent en je aandacht op de buitenwereld gericht is; bijvoorbeeld het verwerken van informatie of oplossen van vraagstukken. Bij hypnose/ trance werken we juist met de Alpha- en Thèta-golven. De laag frequente Alpha-golven (8-12 Hz) nemen toe wanneer je simpelweg je ogen sluit. Feitelijk ga je dan vanzelf al in lichte hypnose en bouw je een brug naar je onderbewustzijn. Wanneer Alpha overheerst, voelen de meeste mensen zich op hun gemak en kalm. Deze staat is gelinkt aan extraversie en creativiteit. Thètagolven (4-8 Hz)  worden in verband gebracht met creativiteit, intuïtie, dagdromen en fantaseren. Ze zijn sterk vertegenwoordigd tijdens interne focus, meditatie, gebed en spirituele awareness. Het reflecteert de staat tussen waken en slapen en de verbondenheid met het onderbewustzijn, waarbij het limbische systeem en de hippocampus regio's actief zijn. Bij kinderen tot 13 jaar is het normaal dat ze deze hersengolven overdag spontaan hebben; bij volwassenen is dat ongewoon. 

* Het doel is dus om zo weinig mogelijk cafeïne tot je te nemen, in ieder geval 3 dagen voor de QHHT reis. Cafeïne laat je minder makkelijk naar de Alpha- en Thèta-staat gaan, dit is van invloed op de kwaliteit van de QHHT reis.

* Voor hulp bij het afbouwen. Kijk eens naar de koffie-rehab van In Touch. 

Neem tenminste geen alcohol de dag voor de QHHT reis. 

Om heldere boodschappen te kunnen ontvangen en daarmee de kwaliteit van jouw QHHT sessie te verhogen, is het belangrijk dat jouw bewustzijn vrij is 'bedwelmende' substanties. Dus in ieder geval geen alcohol de dag voor jouw QHHT reis, het beste is om een week van te voren te stoppen. 

 

Vervang gedurende 1 week vlees voor vis of kip of ga een weekje vega.

Hoe 'lichter' je bent, des te hoger jouw frequentie; het heeft allemaal invloed op jouw bewustzijnsproces en daarmee op de kwaliteit van jouw QHHT reis. 

Thèta-golven stimulerende muziek

Lees verder over 

bottom of page