top of page
Foto Gregor_edited.png

Welkom

Mijn naam is Gregor Niedlich. Ik woon met mijn vrouw Indy, twee zoons en een kater in het lieflijke dorpje Gasteren. Iedere dag verwonder ik mij weer over de schoonheid van de natuur rondom ons dorp. Het is echt een voorrecht om op deze plek te mogen wonen. Ik interesseer mij voor veel, maar om een greep te doen: ik wandel graag, bezoek zo af en toe de sauna, lees veel en knuffel graag met mijn geliefden. De focus ligt de laatste jaren op bewustzijnsontwikkeling. Vandaar de yoga, die samenhangt met ademhaling en meditatie, maar inmiddels ook de hypnose en de opgedane kennis van de plantmedicijnen. Lees hieronder meer over mijn achtergrond.

  • LinkedIn
  • Instagram

Mijn Verhaal

Mijn leven kent een enkele markante punten die sturend zijn geweest voor mijn ontwikkeling. Ik ben opgegroeid in een klein historisch stadje ten oosten van Berlijn in een gezin wat opviel door de politieke, culturele en kunstzinnige activiteiten van mijn vader ten tijde van het Oost-Duitse regime. Ik leerde al vroeg dat het maken van eigen keuzes consequenties had voor ons gezin. Vanuit de overheid stond ons gezin onder verscherpt toezicht, maar tegelijkertijd was er doordat we niet helemaal in het systeem pasten ook ruimte. Ruimte om jezelf te kunnen zijn. Ons huis werd een plek van ontmoetingen waarin het leven werd gevierd. Filosofie en geschiedenis had op mijn elfde al mijn interesse door opborrelende levensvragen als ‘wie en wat ben ik?’ en ‘hoe verschil ik van anderen?’, ‘waar kom ik vandaan’. De rol die mijn grootvader als dominee had en die van mijn vader als kunstenaar, heeft in deze context een diepe indruk op mij gemaakt. Bijbelse verhalen en dilemma’s, Kant en Kierkegaard kwamen regelmatig in gesprekken terug en trokken volledig mijn aandacht. Dat een wereld van de een op andere dag kan veranderen heb ik op mijn dertiende mogen ervaring. De val van de muur die volgde liet zien dat eerder opgetrokken muren en ideologische levensregels geen waarde meer hadden en zonder veel verzet vervangen werden door nieuwe, vooral West-Duitse normen en waarden. Deze ervaring liet in mij het besef groeien dat alle systemen en organisaties waarin en waarmee we leven of politiek, economisch, religieus of moreel “van nature” artificieel zijn. “Van nature” daarom omdat je het van binnenuit als je in het systeem bent en met het meebeweegt niet opmerkt. Pas van buitenaf of als je terugkijkt ontdek je hoe gemaakt, onnatuurlijk en grotesk ons georganiseerd leven eigenlijk is.

Uiteindelijk heb ik mijn grote wens filosofie te gaan studeren na een eerste jaar aan de Humbolt Universtät te Berlijn volbracht aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en ben als filosoof gaan lesgeven in de vakken filosofie en ethiek aan studenten 'sociaal werk' op de Hogeschool. Vanuit mijn interesse voor het werk van Hannah Arendt, wat als rode draad door mijn leven loopt, heb ik ook meegeschreven aan lesmateriaal voor deze studenten in het boek "Aan het werk met Hannah Arendt. Professionals in onderwijs, zorg en sociaal werk". Met mijn schrijven duid ik, met argumenten uit het gedachtengoed van Hannah Arendt, aan dat er ook grenzen zijn aan het stevige politieke 'eigen-kracht-optimisme' denken. Hannah Arendt's gedachtengoed is mijns inziens, gezien de wereldproblematiek van vandaag de dag, actueler dan ooit.

 

De reis naar Nederland heeft mij uiteindelijk mijn vrouw doen ontmoeten. Het vaderschap dat zich in 2012 aandiende en de start van de opleiding pathologie voor mijn vrouw, luidde een geheel nieuwe fase in. Naast de zorg voor twee jongensspruiten heb ik mij in die tijd vooral gericht op mijn kwaliteiten als kunstenaar van vrij werk (voorbeeld lino van kat) van  In die tijd ontwikkelde ik "gelukkig" ook rug- en slaapklachten door de zware nachten en het dragen van die twee kleine jongens. Mede door het beoefenen van yoga en de hulp van plantmedicijnen zijn deze klachten als sneeuw voor de zon verdwenen. Deze fijne ervaring maakte dat ik mij verder heb ontwikkeld als yogadocent, waarbij ik in mijn lessen ook veel aandacht geef aan meditatie en ademhaling.

 

Vanwege de interesse van mijn vrouw voor bewustzijnsontwikkeling en heling ben ik zeer enthousiast geraakt voor de mogelijkheden die hypnotherapie biedt om oude denkpatronen te doorbreken en daarmee fysieke en geestelijke problematiek op te lossen. Hypnotherapie wordt steeds vaker toegepast binnen de psychologie, maar ook in ziekenhuizen als voorbereiding op een behandeling. Inmiddels zien we ook dat buikklachten bij kinderen succesvol behandeld kunnen met hypnosetechnieken. In ons onderbewustzijn zijn de antwoorden gelegen op eigenlijk alle vragen die we maar kunnen bedenken. Feitelijk zijn we AL-wetende, maar door de sluiers van beperkende overtuigingen is dit diepe weten in ons bedekt. Ik help - in samenwerking met mijn vrouw - mensen weer contact te maken met de versluierde antwoorden die in hun zelf liggen. Wij zien onszelf dus als gidsen die een tijdje met je meereizen en niet als therapeuten. Dat laatste is voorbehouden aan de client zelf. Wij kunnen alleen onszelf 'beter' maken.

bottom of page