top of page

HYPNOTHERAPIE

AANDACHTSGEBIEDEN

De wonderen van onze Geest

'Imagination is more important than knowledge ~ Einstein

Einstein had gelijk. Ons voorstellingsvermogen is superieur aan kennis. Hypnose maakt gebruik van dit voorstellingsvermogen;  de power van ons rechter brein. Hypnose krijgt gelukkig een steeds beter imago. Daar waar Rasti Rostelli ons deed geloven dat we 'puppets on a string' zouden zijn die onder hypnose geen controle meer over zichzelf zouden hebben, heeft hypnose mede door mensen als Maarten Oversier [boek: 'bestaansrecht'] en Edwin Selij [boek: 'je hebt het niet, je doet het' en oprichter Hypnose Instituut Nederland] een groot en positief podium gekregen als het gaat om heling van gezondheidsproblemen en traumata. De kracht van onze geest staat meer dan ooit in het licht. Gedachten hebben invloed; ze bepalen direct onze fysiologie en dus onze gezondheid; onze realiteit. Bekend Amerikaans celbioloog Bruce Lipton [boek: oa. 'The Biology of Belief'] claimt dat onze overtuigingen [epigenetica] onze biologie bepalen in plaats van ons overgeërfde DNA. Het wordt ook steeds meer gemeengoed dat we onszelf ziek kunnen maken met onze geest (nocebo); maar gek genoeg staat men er niet bij stil dat we met onze mindset onszelf ook weer beter kunnen maken; het placebo effect! in mijn ogen het best bewaarde geheim van ons zelfhelend vermogen. Lees het werk van Joe Dispenza (oa. neurowetenschapper); 'Jij bent de placebo' en 'Becoming supernatural'.
We kunnen veel meer dan we denken of geloven, maar helaas worden we nog steeds beperkt door onze persoonlijke negatieve overtuigingen; door onze negatieve interpretatie van de buitenwereld door opgeslagen herinneringen aan trauma's uit het (verre) verleden. Het wordt tijd dat we weer gaan geloven in onze eigen kracht. Een krachtige methode om weer toegang te krijgen tot jouw eigen potentie is hypnose; waarbij we onze perceptie van de buitenwereld onder de loep nemen en onderzoeken in hoeverre deze ons nog dient. De vervolgstap is het herschrijven van onze overtuigingen naar een uitkomst die ons ten volle dient. Ontdek jouw pad naar heling en ontketen jouw potentie!

Ik help je daar graag bij. Hiernaast vindt je de verschillende aandachtsgebieden waar ik mij in gespecialiseerd heb. Ik reken in principe een tarief van 80 euro per sessie (ca. 1 uur) waarbij het mijn voorkeur heeft - afhankelijk van de vraagstelling - om in overleg een pakketprijs af te spreken voor meerdere sessies. Een QHHT sessie conform Dolores Cannon duurt tussen de 5-7 uur en heeft een vaste prijs van 450 euro.
Tijdens het telefonisch vooroverleg zoeken we samen een geschikte datum. Het is ook mogelijk om een hypnosesessie bij jou thuis te doen. 

Hieronder kan je mij een berichtje sturen voor het maken van een telefonische afspraak:

Dankjewel voor jouw bericht

High performance hypnose

Het verbeteren van sportprestaties

Gerapporteerde voordelen van werken met hypnose in het sportdomein betreffen 'meer kracht, verbeterde coördinatie en prestaties in een variëteit van fysieke skills'.

Geleide visualisaties waarmee ik jou tijdens de hypnose begeleid helpt jou om je te kunnen voorstellen wat je moet doen om te winnen. Het helpt je beelden te creëren van situaties die hiervoor nodig zijn. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van jouw persoonlijke woorden, beelden en percepties en gevoelens omtrent hetgeen jij wilt bereiken. We zoeken samen naar woorden en beelden die achtergrondruis en externe afleidingen kunnen doen afnemen en het gevoel van flow doen toenemen. Je krijgt een verbeterde waarneming van jouw lichaam en je gaat begrijpen waar jouw 'performance blocks' zitten. Jouw zelfvertrouwen krijgt een boost door het genereren van succesbeelden ['seeing is believing']. Ik daag je uit beelden op te roepen van voor jou eerder onmogelijk lijkende prestaties.

'Ik kijk uit naar jouw resultaten.'

Hypnose bij stress

Ontdekken van onderliggende angsten

Fast Fobia Cure is een techniek ontdekt door Bandler in de begintijd van NLP, door mensen te modelleren die zonder therapie van hun fobie af zijn gekomen. Hij maakte de door hen onbewust gebruikte strategie zichtbaar. Het is een snelle en gemakkelijke techniek die bij allerlei soorten fobieën kan worden toegepast zonder dat een extreme emotionele respons wordt getriggerd. Denk aan behandeling van beelden zoals: post-traumatische stress disorder (PTSD), traumatische herinneringen, sterke over-emotionele reacties, depressie, angsten en specifieke fobieën etc. 
Middels deze techniek geef je jouw lichaam het signaal te stoppen met denken/ervaren dat je nog werkelijk in het trauma/die emotie zit. Het stopt re-traumatisatie; oude herinneringen worden losgelaten en je kan door met je leven op een positievere en uitbundiger manier.
'Ik kan jou laten ervaren hoe simpel het is.'

Hypnose bij Slaapproblemen

Samen ontdekken wat jou wakker houdt

Voor dit onderdeel put ik grotendeels uit eigen ervaring en die van mijn vrouw.  Slaapproblemen hebben een signaalfunctie en ik zie het als een uitdaging om samen met jou uit te pluizen waar dit signaal naar wijst. Meestal is de grooste gemene deler der oorzaken een gemis aan basisveiligheid. Je kan pas lekker slapen als je je helemaal veilig voelt; of dat jij de perceptie hebt dat de wereld veilig is. Uiteraard spelen ook leefstijlfactoren een grote rol; een onderliggend probleem kan multifactorieel zijn en dat is het vaak ook. Ik weet hier inmiddels behoorlijk wat van af door de vele gesprekken met mijn vrouw, die medisch specialist is en zich naast haar huidige werk als patholoog ook intens verdiept heeft in de oorzaken maar ook de oplossingen voor slaapproblematiek. Een belangrijk en zeer succesvol natuurlijk hulpmiddel is bijvoorbeeld CBD. Meer informatie hierover vindt je onder het tabblad Plantbased Medicine.

Ik heb een geheel eigen wijze ontwikkeld om slaapproblemen te benaderen. Hiervoor maak ik ook gebruik van mijn ervaring als docent yoga, meditatie en ademhalingstechnieken, de gesprekstechnieken als filosoof (het socratisch vraaggesprek) en hypnotherapeut en de waardevolle bronnen uit de natuur die ik als ervaringsdeskundige met 'slaapproblemen' heb mogen aanboren.

Het belangrijkste inzicht wat ik heb mogen leren was dat ik ten allen tijde vertrouwen mocht hebben in mijzelf; in dat wanneer ik luisterde naar de signalen die mijn lichaam mij gaf, de gezonde slaap weer terug zou keren. 
'Ik ga jou leren weer te luisteren naar de signalen van jouw lichaam.'

Quantum Hypnosis Healing Technique [QHHT]

In gesprek met jouw hogere bewustzijn; jouw innerlijk weten

QHHT is een regressie techniek ontwikkeld door Dolores Cannon; een levenswerk van ruim 40 jaar regressietherapie. Het vorige leven waar contact mee gemaakt wordt dient als spiegel voor het leven dat nu geleefd wordt. Het uitgangspunt is dat 'Ieder leven lessen kent; ieder leven heeft een doel.' QHHT geeft inzicht in de grote levensvragen en stelt via het contact met het hoger bewustzijn het lichaam in staat te helen van ziekten en ongemakken. Dit gebeurt ter plekke. Oude traumata en negatieve overtuigingen die zich hebben vastgezet in het lichaam verdwijnen als sneeuw voor de zon. Ook voor kanker in een vergevorderd stadium kan QHHT een pad naar heling openen.
'Laat mij jouw gids zijn op dit pad naar heling.'

trappenhuis
bottom of page